Studieadvies en Loopbaanontwikkeling

Wanneer je als jongere vastloopt in het maken van keuzes als het gaat om een (vervolg-)opleiding of als je niet verder kunt in je huidige opleiding-/ studie(richting), dan kun je bij Studie-Vaardig terecht voor begeleiding en advies. Samen met de studiecoach ga je een traject in waarbij deze coach je helpt met het uitzoeken van de benodigde informatie, de opleidingseisen, jouw wensen en mogelijkheden. Dit traject bestaat uit een aantal fasen, namelijk:

 

  • Fase 1: een intakegesprek waarin jouw situatie wordt doorgesproken en welke hulpvraag je precies hebt.
  • Fase 2a: een inventarisatie fase waarbij je samen met de studiecoach gericht bent op jouw wensen en mogelijkheden ten aanzien van de opleiding en jouw (huidige/ toekomstige) levenssituatie.
  • Fase 2b: een uitvoerende fase waarbij je al dan niet samen met de studiecoach stappen gaat ondernemen om het gewenste doel te bereiken die uit jouw hulpvraag is voortgekomen.
  • Fase 2c: een evaluatiefase (follow-up) om te kijken of het proces tot jouw gewenste doel heeft geleid en of je tevreden bent met het eindresultaat. Deze fase vindt plaats enige tijd na fase 2b.
  • Fase 3: een nazorg fase waarbij, indien gewenst, de studiecoach kan worden geraadpleegd om te kijken of jij nog steeds op de goede weg bent.